Bel ons
0513 - 65 33 13

Watersnijden

Een van onze specialisaties is het watersnijden. Een watersnijder kan vrijwel alle niet-wateropnemende materialen snijden en bewerken. Denk dan aan metalen (staal, rvs, aluminium, lood, zink, nikkel en titaan) tot een dikte van 200 mm, glas, steensoorten (onder andere graniet, beton, marmer en keramische tegels), kunststoffen en composiet. 

Niet alleen kan het materiaal op maat gesneden worden, ook kunnen wij er logo’s, teksten en illustraties in snijden. Het levert een unieke range aan producten op: kunstwerken, tafelbladen, ankers, balusters, tandwielen, naambordjes, maar bijvoorbeeld ook graf- of gedenkstenen.

Het snijden door middel van water en abrasive (een slijpstof) heeft als voordeel dat er geen warmte in het te bewerken materiaal gebracht wordt, waardoor er geen vervorming en/of inbranding ontstaat.

Om dit te kunnen doen heeft Metaalzetterij Heerenveen een Bystronic watersnijder met een tafelafmeting van 6000 x 3000 mm en twee snijkoppen in huis. Deze machine is, met deze omvang, de enige in heel Noord-Nederland! Een absolute primeur…

Wij kunnen het watersnijden ook combineren met andere metaalbewerkingen zoals het knippen, zetten, kanten en buigen van staal en het ponsnibbelen. Dat is een van de voordelen van het samenwerken met Metaalzetterij Heerenveen: één aanspreekpunt voor al uw metaalwerk.