Bel ons
0513 - 65 33 13

Watersnijden

Een specialisatie van Metaalzetterij Heerenveen is het watersnijden. Een watersnijder kan vrijwel alle niet-wateropnemende materialen snijden en bewerken. Denk dan aan metalen (staal, rvs, aluminium, lood, zink, nikkel en titaan) tot een dikte van 200 mm, glas, steensoorten (onder andere graniet, beton, marmer en keramische tegels), kunststoffen en composiet. Niet alleen kan het materiaal op maat gesneden worden, ook kan het bewerkt worden met logo’s, tekst, illustraties, noem maar op.

Het levert een unieke productenrange op: kunstwerken, tafelbladen, ankers, balusters, tandwielen, naambordjes, maar bijvoorbeeld ook graf- of gedenkstenen. Het snijden door middel van water en abrasive (een slijpstof) heeft als voordeel dat er geen warmte in het te bewerken materiaal gebracht wordt, waardoor er geen vervorming en/of inbranding ontstaat.

Om dit te kunnen doen heeft Metaalzetterij Heerenveen een Bystronic watersnijder met een tafelafmeting van 6000 x 3000 mm en twee snijkoppen in huis. Deze machine is, met deze omvang, de enige in heel Noord-Nederland! Een absolute primeur…

Benieuwd naar de mogelijkheden voor u als bedrijf, ondernemer of particulier? Als u contact met ons opneemt, helpen we u graag verder!

 MH-watersnijden